Adventi lelkigyakorlat Krisztina nővérrel

„A reményt sokszor úgy értjük, mint ami nem áll az ember hatalmában és nem látható. Valóban, amit remélünk, az túllép az erőinken és a tekintetünkön. Ám Krisztus Karácsonya másféle reményről szól, ami megbízható, látható és érthető, mert az Istenre épül.” (Ferenc pápa szerdai katekézise, 2016.12.21.)

Előadó: Megtestesülésről nevezett Krisztina nővér, a Nyolc Boldogság Közösség tagja 

Helye, ideje: Kecskemét Szentcsalád Plébánia, 2020. december 14-16.

 

  • A lelkigyakorlat 1. napja

Reményünk – a keresztény remény – Krisztussal való személyes kapcsolatunkon alapul. A csendes imádságban legyünk vele, hallgassuk és ismerjük meg Őt. Mit mond nekünk önmagáról, rólam, az életemről, szeretteimről? 

 

  • A lelkigyakorlat 2. napja

Értékes és nagy ígéreteket kaptunk, hogy általuk részeseivé legyetek az isteni természetnek,  …” (2Pét 1,4a). Ismerjük meg Isten ígéreteit, higgyük azokat és várjuk beteljesülésüket!

 

  • A lelkigyakorlat 3. napja

„Az embereknek szükségük van a reményre ahhoz, hogy élni tudjanak és szükségük van a Szentlélekre ahhoz, hogy remélni tudjanak.” (Ferenc pápa, 2017.06.11.)

Kérjük a Szentlélek kiáradását, ajándékait és éljünk velük!

Tartalmak ebben a kategóriában: , ,

2022. január 18. – Kedd, Árpád-házi Szent Margit

Napi Evangélium

Lk 10,25-37
Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak: A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak. A balgák fogták a lámpásukat, de olajat nem vittek magukkal; az okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s ők mind elálmosodtak és elaludtak. Az éjszaka közepén egyszerre kiáltás hangzott: „Íme, a vőlegény! Menjetek eléje!” Erre a szüzek mindnyájan fölébredtek és felszították lámpásaikat. A balgák kérték az okosakat: „Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!” Az okosak ezt válaszolták: „Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen. Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak!” Míg azok vásárolni mentek, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre; az ajtó pedig bezárult. Később megérkezett a többi szűz is. Így szóltak: „Uram, Uram! Nyiss ajtót nekünk!” De ő így válaszolt: „Bizony, mondom nektek, nem ismerlek titeket!” Virrasszatok tehát, mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát!