Közösségi énekek

/
/
Közösségi énekek

A közösség énekeivel Franciaországban találkoztam először. Hosszú utazást követően egy kápolnába léptünk be, ahol már sokan voltak, mindenki fehérben, némelyek habitusban, fátyollal, vagy éppen gyönyörű hosszú hajjal. Hátulról láttam csak őket. Már ez a látvány is megragadott. Majd amikor elkezdtek énekelni, hirtelen kitágult számomra a világ. Négy szólamban, gyönyörűen szállt az ének.  Isten közel jött hozzám ezeken a dallamokon keresztül. Az énekek többnyire francia testvéreink szerzeményei, melyeket magyarra fordítottunk, harmonizáltunk. A felvételek 1989-ben készültek Péliföldszentkereszten. Hála legyen Istennek, mert megihlette a szerzőket és fordítókat, és mert szépsége és szeretete megnyilvánul ezeken az énekeken keresztül!

Seidel Klára nővér

Máriás lelkiségünket kifejező dallok, részben közösségi szerződések, részben az egyházi hagyományból merítve. A felvétel történelmi jellegű.
„Nem is fejezhetnénk ki jobban az Úr iránti szeretetünket, mint hogy jóillatú lelki áldozatot hozunk elé. Ezért, hogy tanúságot tegyünk Isten szépségéről, különösen is erőt fektetünk az énekbe és a liturgia ünnepélyességébe.” (Nyolc Boldogság Közösség Élet könyve, 53.pont)

A sorozat legújabb része

Közösségi énekek
Közösségi énekek
Máriás énekek - Mária, te boldog Szűz
Loading
/

A sorozat további részei

Podcast
Tovább olvasom »
Podcast
Tovább olvasom »
Podcast
Tovább olvasom »
Podcast
Tovább olvasom »
Podcast
Tovább olvasom »