Imahangoló

/
/
Imahangoló

5 perces bevezetések, ráhangolók a személyes, csendes imával kapcsolatosan

Hétfőnként találkozunk – a pandémiának köszönhetően online formában – szemlélődő imára (vö. az élő közvetítéseink). Kihelyezzük az Oltáriszentséget, és kétszer 25 perces csendes imát végzünk együtt, mert az a tapasztalatunk, hogy az együtt végzett személyes imának megtartó ereje van.

Minden alkalom elején adunk egy rövid ráhangolót, ami segít megérkezni, elcsendesedni, újra tudatosítani az ima lényegének egy-egy aspektusát. Segít a figyelmünket Istenünkre irányítani, aki végtelen örömmel és gyengéd szeretettel várja a személyes találkozást velünk.

Itt közzétesszük ezeket a rövid ráhangolókat. Meglátod, hogyan lenne jó neked ezeket használni: egyszerűen egy pár perces elmélyülésre? A személyes imád elején? Útközben? A nap végén? Mindig ugyanazt a felvételt? Vagy mindig egy másikat? 

Hétről hétre felkerül majd egy…

A sorozat legújabb része

Imahangoló
Imahangoló
Imahangoló 2021.7. A szabadság gyakorlása
/

A sorozat további részei

Podcast
A testünk lehetőleg mozdulatlanul maradjon az imában – miért is?
Tovább olvasom »
Podcast
Jézus felkínálja a barátságát. Az imában ezt a baráti kapcsolatot élhetem meg.…
Tovább olvasom »
Podcast
Nem olyan könnyű felismerni Jézust az imában. Elfogadhatom, hogy Ő mindig más, és úgy adja magát, ahogy Ő szeretné?…
Tovább olvasom »
Podcast
   
Tovább olvasom »
Podcast
Tovább olvasom »
2022. szeptember 16. – Péntek

Napi Evangélium

Lk 10,17-24
A hetvenkét tanítvány, akiket Jézus az evangélium hirdetésére küldött, nagy örömmel tért vissza. „Uram – mondták Jézusnak –, a te nevedre még a gonosz lelkek is engedelmeskedtek nekünk.” Ő így válaszolt: „Láttam a sátánt: mint a villám, úgy bukott le az égből. Hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon és skorpiókon járjatok, hogy minden ellenséges erőn úrrá legyetek: Semmi sem fog ártani nektek. Mindazonáltal ne annak örüljetek, hogy a gonosz lelkek engedelmeskedtek nektek. Inkább annak örüljetek, hogy nevetek föl van írva a mennyben.” Abban az órában Jézus felujjongott a Szentlélekben, és így imádkozott: „Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mivel elrejtetted ezeket a bölcsek és az okosak elől, és feltártad az egyszerűeknek, így van ez, Atyám, mert így tetszett neked. Az Atya mindent átadott nekem. Senki más nem ismeri a Fiút, csak az Atya, és az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni.” Jézus azután tanítványaihoz fordult, és így szólt: „Boldog az a szem, amely látja, amit ti láttok. Mondom nektek: Sok próféta és király szerette volna látni, amit ti láttok, de nem látta; szerette volna hallani, amit ti hallotok, de nem hallotta.”
osszekulcsolt kezek biblia nyitott konyv