8. nap
Őáltala

Tápláló szent kenyér

Éhezem és szomjazom Jézus után? Engedem, hogy találkozzon a kettőnk szomjúsága?
tőrt ostya
Őáltala
Őáltala
Tápláló szent kenyér
/
Őáltala
Őáltala
Tápláló szent kenyér
/

Tápláló szent kenyér

Kényelmesen elhelyezkedem, és figyelmemet a testemre irányítom. Érzékelem a gerincemet, a derekamtól a nyakamig: tart engem, irányultságot ad a testemnek. A fejem nyugszik rajta. Észlelem, ahogyan felfelé nyújtózom.

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

„Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert ők majd jóllaknak.” (Mt 5,6)

 

Mondhatjuk: boldogok, akik éhezik és szomjazzák az élet kenyerét és az üdvösség kelyhét. Boldogok, akik vágyva vágynak táplálkozni az igazi életből. Ez a Jézus utáni éhség és szomjúság nem csupán érzelmi szinten nyilvánul meg. Kifejezést nyer a Krisztussal folytatott őszinte párbeszédemben, az imában. Én, aki tényleg éhezem és szomjazom, azaz megtapasztalom a valóságos be nem tölthető űrt, hirtelen képessé válok máshogyan közelíteni Istenhez, aki előbb szomjazik rám. Vége a szép szavaknak és az áhítatos magatartásnak. Itt már csak a lényem egyszerű igazsága van. A létemről van szó. Ezt nyújtom oda Istennek az imában, és bízom benne, hogy jól fogok lakni.

 

Uram, adj nekem bátorságot, hogy észrevegyem, mennyire éhezem és szomjazom utánad, mennyi- re vágyom az örökkévalóságra! Vágyom, hogy eléd tárhassam a bennem lévő űrt, és minden próbálkozásomat, amivel megkísérlem betölteni azt. Hadd találkozzon a kettőnk szomjúsága! Rábízom magam a Szűzanyára.

 

Üdvözlégy Mária

 

Meghívás, életre váltás

Magamban tekintve, mire vágyom igazán? Milyen éhség szólal meg? Próbálom megfogalmazni ezeket, esetleg leírni. Ismerem vágyaimat? Meglep, amit fel- fedezek?

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

 

 

Kulcsszavak

vágy, éhség, lét

 

2021. október 21. – Csütörtök

Napi Evangélium

Lk 10,25-37

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon! Keresztséggel kell megkereszteltetnem. Mennyire várom, hogy ez beteljesedjék! Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? Mondom nektek, nem azt, hanem szakadást. Ezentúl, ha öten lesznek egy házban, megoszlanak egymás között: három kettő ellen, és kettő három ellen. Szembekerül apa a fiával és fiú az apjával, anya a lányával és lány az anyjával, anyós a menyével és meny az anyósával.”

osszekulcsolt kezek biblia nyitott konyv