Írom és mondom

Nyuszimegállók

Konkurenciánk akadt. Aznap, amikor elindítottuk a „Megálló” platformot, mit látok a villamosmegállóban? Csalogató hirdetést: „Fessen a telefonjával háromdimenziós tojást!”…
Írom és mondom
Írom és mondom
Nyuszimegállók
/
Írom és mondom
Írom és mondom
Nyuszimegállók
/

Nyuszimegállók

Konkurenciánk akadt. Aznap, amikor elindítottuk a „Megálló” platformot, mit látok a villamosmegállóban? Csalogató hirdetést: „Fessen a telefonjával háromdimenziós tojást!”, s hozzá az elérhetőség: eon.hu/nyuszmegallo. Mondjuk logikus, a 4-es 6-os megállójában állok, egy hét múlva húsvét, a járvány meg továbbra is tombol, a húsvét megünneplésére megint alternatív megoldásokat kell találnunk. Persze a telefonunk elsősorban nem virtuális tojásfestésre, hanem szelfizésre szolgál: „Ha erre jársz a busszal, fotózkodj a nyusszal!” (ezt a rímet nem vállalnám, a plakátra van kiírva). Üldögélni lehet a tojásdekorációs padokon, talpunk alatt műfűvel, s ha mindez nem lenne elég, a Széll Kálmán téren húsvét hétfőn locsol is a megállós nyuszi. A hozzá passzoló versike így szól: „Mikor Budán jártam, épp a buszra vártam. És mi történt? Nahát! Meglocsolt egy plakát! Szabad-e locsolni? Akkor tedd a csuklód a parfümszóró ablakba!” Nekem tetszik. Mégiscsak egy lépés, hogy felfelé haladjunk a bruttó nemzeti boldogság képzeletbeli hőmérőjén!

(Veronika Mária nővér)

2021. október 21. – Csütörtök

Napi Evangélium

Lk 10,25-37

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon! Keresztséggel kell megkereszteltetnem. Mennyire várom, hogy ez beteljesedjék! Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? Mondom nektek, nem azt, hanem szakadást. Ezentúl, ha öten lesznek egy házban, megoszlanak egymás között: három kettő ellen, és kettő három ellen. Szembekerül apa a fiával és fiú az apjával, anya a lányával és lány az anyjával, anyós a menyével és meny az anyósával.”

osszekulcsolt kezek biblia nyitott konyv