26. nap
Őáltala

Meglátogat, megáld és küld

Jézus nekem adja teljes lényét, semmit nem tart vissza. Hogyan viszonozhatnék ilyen ajándékot?
tőrt ostya
Őáltala
Őáltala
Meglátogat, megáld és küld
/
Őáltala
Őáltala
Meglátogat, megáld és küld
/

Meglátogat, megáld és küld

Leülök mezítláb, és érzékelem a talajt a lábam alatt.

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

„Csendben nézem, ahogy odaadod önmagad, megajándékozol jelenléteddel. És beszélni kezd a régi kép: szent földön állsz. S emlékszem, e helyhez mezítláb illik közelíteni, gyorsan leveszem a cipőm, ami bezár s eltakar. És íme, táncra perdülök frissen felfedezett könnyedséggel.” (vö. Marshall Rosenberg, Burning Bush című ének)

 

Krisztus testét és vérét magamhoz vehetem a szentáldozásban, és ez valóban tűz, ami ég, de nem éget el. Nekem adja teljes lényét, semmit nem tart vissza. Mint Mózes, én is láthatom Istent a tűz közepén, leoldom lábamról a sarut, és leborulok. Hogyan viszonozhatnék ilyen ajándékot?  Csak úgy, hogy én is odaadom mindenemet, semmit nem tartok vissza, semmit nem rejtek el előle. Itt vagyok, mezítláb, egyszerű emberi valóságomban, amit neki adok. Itt vagyok mezítláb, készen arra, hogy közel engedjem magamhoz azokat, akiket leginkább szeretek. Itt vagyok mezítláb, elengedve azt, amitől görcsösen várom a biztonságot, hogy megünnepeljem a feltámadás szabadító győzelmét.

 

 

Üdvözlégy Mária

 

Meghívás, életre váltás

Van-e az életemben egy-egy téma, terület, ami félelmet kelt bennem, és ezzel akadályoz? Tudok erről mesélni egy hozzám közelálló embernek? Istennek?

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

 

Kulcsszavak

áttetszőség, párbeszéd, egyesülés, ajándék

 

2021. október 19. – Kedd

Napi Evangélium

Lk 10,25-37

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki. Boldogok azok a szolgák, akiket uruk megérkezésekor ébren talál. Bizony, mondom nektek, felövezi magát, asztalhoz ülteti őket, körüljár és felszolgál nekik. És ha a második vagy a harmadik őrváltáskor érkezve is így találja őket, boldogok azok a szolgák.

osszekulcsolt kezek biblia nyitott konyv