Írom és mondom

Kisbabaság

Írom és mondom
Írom és mondom
Kisbabaság
/
Írom és mondom
Írom és mondom
Kisbabaság
/

A kisbabák csodák, szinte tökéletesek, a legkeményebb szívű emberek is ellágyulnak tőlük, a jószívűek meg egyenesen elolvadnak. Ellenállhatatlan vágyat érzünk, hogy ölbe vegyük, puszilgassuk, a legszebb szavakkal, a legangyalibb mosolyunkkal dicsérgessük őket. Ha pedig a baba visszamosolyog, és még gügyög is az ő kis kezdetleges, de mély értelmű nyelvén, repesünk az örömtől. Mindannyian kisbabának születtünk, aki csak ránk nézett, boldog lett!

Aztán a babából lesz hisztis két éves, szemtelen nagy gyerek, vállát vonogató „nekem-semmi-nem-jó” kamasz, akire már a saját anyja (apja) is alig ismer rá, és minden erejével próbál visszaemlékezni, hogy bizony ő volt az a tündéri lény, akiről annak idején a szemét sem tudta levenni. A meglett felnőttektől pedig már tényleg kevesen olvadnak el spontán szívmelegséget érezve. Ez lenne a normális életút? Jézus kisbabának született, és valahogy Ő felnőttként sem lett másmilyen.

2022. január 18. – Kedd, Árpád-házi Szent Margit

Napi Evangélium

Lk 10,25-37

Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak: A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak. A balgák fogták a lámpásukat, de olajat nem vittek magukkal; az okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s ők mind elálmosodtak és elaludtak. Az éjszaka közepén egyszerre kiáltás hangzott: „Íme, a vőlegény! Menjetek eléje!” Erre a szüzek mindnyájan fölébredtek és felszították lámpásaikat. A balgák kérték az okosakat: „Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!” Az okosak ezt válaszolták: „Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen. Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak!” Míg azok vásárolni mentek, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre; az ajtó pedig bezárult. Később megérkezett a többi szűz is. Így szóltak: „Uram, Uram! Nyiss ajtót nekünk!” De ő így válaszolt: „Bizony, mondom nektek, nem ismerlek titeket!” Virrasszatok tehát, mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát!

osszekulcsolt kezek biblia nyitott konyv