Járvány kommunikáció

/
/
/
Járvány kommunikáció
Kis barátnőm jelenleg home óvodás, az ablak rácsa mögül vidáman integet. Kezében papírból hajtogatott tátika, feliratokkal és sokat mondó ábrákkal.
mesekönyv
Írom és mondom
Járvány kommunikáció
Loading
/
mesekönyv
Írom és mondom
Járvány kommunikáció
Loading
/

Járvány-kommunikáció

Kis barátnőm jelenleg home óvodás, az ablak rácsa mögül vidáman integet. Kezében papírból hajtogatott tátika, feliratokkal és sokat mondó ábrákkal. Nahát, ez a jóslási forma már az én gyerekkoromban is működött, úgy látszik, genetikusan öröklődik. Nagyon izgatott, hogy vajon milyen számot mondok, melyik sziromra bökök, és mi lesz az ÜZENET, amit átadhat nekem erre a napra. Pár másodperc tátikázás, és széles mosoly kíséretében jön a jóslat: „Ma szép napod lesz!”. És már mehetek is a dolgomra, a mondat megfogant, olyan ez, mint amikor az emberek bölcs tanácsot kértek a sivatagi atyáktól. Ők is csak egy mondatot mondtak, nem kell azt bonyolítani, ha ennél több lenne, az ember nem győzne agyalni, vagy egyszerűen elfelejtené az egészet.

Megyek a 4-es 6-os villamos felé, de nem az Üllői úton, inkább a vele párhuzamos Tűzoltó utcán. Mert tudom, hogy ott ül Vilmos. Nagyon régóta hajléktalan, de itt az Aldi mellett, a járda szélén kialakított egy kis szigetet, és reggeltől estig kedveseket mond a munkába vagy hazafelé siető embereknek. Soha nem téveszt szem elől, mosolyog és integet: „Legyen szép napja! Áldja meg az Úr!” Lesz mit továbbadnom azoknak, akikhez én megyek.

(Veronika Mária nővér)

Hozzászólások

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

A sorozat tovább részei

Ez az az alcím, ami nagyon szokott bosszantani a filmek vagy regények elején, hiszen attól még egy alkotás sem lett…
Tovább olvasom »
Nem szeretnék felvágni, mert nincs mire. Madártani ismereteim legfeljebb egy kisiskoláséval vetekszenek, bár mióta Zalában élek az erdő szélén, kicsit…
Tovább olvasom »
Szeretek vadászni. Odamenni, becserkészni, meglátni és… lecsapni! De mindenkit megnyugtatok, nem puskával járok, és nincsenek gyilkos szándékaim, a lecsapás pedig…
Tovább olvasom »