Írom és mondom

Járvány kommunikáció

Kis barátnőm jelenleg home óvodás, az ablak rácsa mögül vidáman integet. Kezében papírból hajtogatott tátika, feliratokkal és sokat mondó ábrákkal.
Írom és mondom
Írom és mondom
Járvány kommunikáció
/
Írom és mondom
Írom és mondom
Járvány kommunikáció
/

Járvány-kommunikáció

Kis barátnőm jelenleg home óvodás, az ablak rácsa mögül vidáman integet. Kezében papírból hajtogatott tátika, feliratokkal és sokat mondó ábrákkal. Nahát, ez a jóslási forma már az én gyerekkoromban is működött, úgy látszik, genetikusan öröklődik. Nagyon izgatott, hogy vajon milyen számot mondok, melyik sziromra bökök, és mi lesz az ÜZENET, amit átadhat nekem erre a napra. Pár másodperc tátikázás, és széles mosoly kíséretében jön a jóslat: „Ma szép napod lesz!”. És már mehetek is a dolgomra, a mondat megfogant, olyan ez, mint amikor az emberek bölcs tanácsot kértek a sivatagi atyáktól. Ők is csak egy mondatot mondtak, nem kell azt bonyolítani, ha ennél több lenne, az ember nem győzne agyalni, vagy egyszerűen elfelejtené az egészet.

Megyek a 4-es 6-os villamos felé, de nem az Üllői úton, inkább a vele párhuzamos Tűzoltó utcán. Mert tudom, hogy ott ül Vilmos. Nagyon régóta hajléktalan, de itt az Aldi mellett, a járda szélén kialakított egy kis szigetet, és reggeltől estig kedveseket mond a munkába vagy hazafelé siető embereknek. Soha nem téveszt szem elől, mosolyog és integet: „Legyen szép napja! Áldja meg az Úr!” Lesz mit továbbadnom azoknak, akikhez én megyek.

(Veronika Mária nővér)

2021. október 21. – Csütörtök

Napi Evangélium

Lk 10,25-37

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon! Keresztséggel kell megkereszteltetnem. Mennyire várom, hogy ez beteljesedjék! Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? Mondom nektek, nem azt, hanem szakadást. Ezentúl, ha öten lesznek egy házban, megoszlanak egymás között: három kettő ellen, és kettő három ellen. Szembekerül apa a fiával és fiú az apjával, anya a lányával és lány az anyjával, anyós a menyével és meny az anyósával.”

osszekulcsolt kezek biblia nyitott konyv