4. nap
Őáltala

Életadó csend

El tudom engedni és Jézus kezébe helyezni gondolataimat, aggodalmaimat, kérdéseimet?
Ostya és emberek
Őáltala
Őáltala
Életadó csend
/
Őáltala
Őáltala
Életadó csend
/

Életadó csend

Leülök, becsukom a szemem, figyelmemet a hallásomra irányítom. Befogadom a világot, ahogy hozzám érkezik az apró zajokon és hangokon keresztül, ítéletmentesen, különös cél nélkül.

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

„A csend nem valaminek a hiánya, hanem annak a lehetősége, ami megszülethet. Csendben születik az élet.” (Mustó Péter, Csendben születik az élet, 22.)

Bensőmben a gondolataim, problémáim, aggodalmaim, félelmeim és kérdéseim hangoskodnak. Szüntelenül a terveim, feladataim és vágyaim körül forgok. Önmagammal vagy másokkal folytatott képzeletbeli párbeszédek teszik zajossá belső világomat, és csak nehezen tudom ezeket elengedni, Jézus kezébe helyezni. Vajon tényleg semmi sem fog hiányozni?  Átengedhetem a kontrollt egy kis időre? Igen, szomjazom, vágyom az új életre, melyet a kicsinyeknek nyilatkoztatnak ki, akik oda tudnak figyelni.

Istenem, odaadom neked gondolataimat, érzéseimet, emlékeimet, vágyaimat, kapcsolataimat és mindazt, ami vagyok. Segíts, hogy most figyelni tudjak a jelenlétedre.

 

Üdvözlégy Mária

 

Meghívás, életre váltás

Átgondolom, hol vannak holt idők a mai nap folyamán – utazás, várakozások –, és kiválasztok legalább egyet, amikor megpróbálom megteremteni magamban azt a csendet, ami befogadóvá tesz. Ha észreveszem, hogy a gondolataim kószálnak, hálásan elfogadom azt is, örülök annak, hogy észrevettem, és újra figyelek a csendre.

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

Kulcsszavak

figyelmes hallgatás, átengedés, csend

 

2022. január 19. – Szerda

Napi Evangélium

Lk 10,25-37

Kafarnaumban így tanította Jézus a sokaságot: „Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön, nem éhezik többé; és aki bennem hisz, nem szomjazik soha. Megmondtam nektek: Bár láttok engem, mégsem hisztek. Minden, amit az Atya nekem ad, hozzám jön. Aki tehát hozzám jön, nem utasítom el. Nem azért jöttem le a mennyből, hogy a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, aki küldött engem. Aki pedig küldött, annak az az akarata, hogy semmit el ne veszítsek abból, amit nekem adott, hanem feltámasszam az utolsó napon. Atyám akarata az, hogy mindaz, aki látja a Fiút és hisz benne, örökké éljen, és én feltámasztom az utolsó napon.”

osszekulcsolt kezek biblia nyitott konyv