4. nap
Őáltala

Életadó csend

El tudom engedni és Jézus kezébe helyezni gondolataimat, aggodalmaimat, kérdéseimet?
Ostya és emberek
Őáltala
Őáltala
Életadó csend
/
Őáltala
Őáltala
Életadó csend
/

Életadó csend

Leülök, becsukom a szemem, figyelmemet a hallásomra irányítom. Befogadom a világot, ahogy hozzám érkezik az apró zajokon és hangokon keresztül, ítéletmentesen, különös cél nélkül.

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

„A csend nem valaminek a hiánya, hanem annak a lehetősége, ami megszülethet. Csendben születik az élet.” (Mustó Péter, Csendben születik az élet, 22.)

Bensőmben a gondolataim, problémáim, aggodalmaim, félelmeim és kérdéseim hangoskodnak. Szüntelenül a terveim, feladataim és vágyaim körül forgok. Önmagammal vagy másokkal folytatott képzeletbeli párbeszédek teszik zajossá belső világomat, és csak nehezen tudom ezeket elengedni, Jézus kezébe helyezni. Vajon tényleg semmi sem fog hiányozni?  Átengedhetem a kontrollt egy kis időre? Igen, szomjazom, vágyom az új életre, melyet a kicsinyeknek nyilatkoztatnak ki, akik oda tudnak figyelni.

Istenem, odaadom neked gondolataimat, érzéseimet, emlékeimet, vágyaimat, kapcsolataimat és mindazt, ami vagyok. Segíts, hogy most figyelni tudjak a jelenlétedre.

 

Üdvözlégy Mária

 

Meghívás, életre váltás

Átgondolom, hol vannak holt idők a mai nap folyamán – utazás, várakozások –, és kiválasztok legalább egyet, amikor megpróbálom megteremteni magamban azt a csendet, ami befogadóvá tesz. Ha észreveszem, hogy a gondolataim kószálnak, hálásan elfogadom azt is, örülök annak, hogy észrevettem, és újra figyelek a csendre.

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

Kulcsszavak

figyelmes hallgatás, átengedés, csend

 

2021. október 21. – Csütörtök

Napi Evangélium

Lk 10,25-37

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon! Keresztséggel kell megkereszteltetnem. Mennyire várom, hogy ez beteljesedjék! Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? Mondom nektek, nem azt, hanem szakadást. Ezentúl, ha öten lesznek egy házban, megoszlanak egymás között: három kettő ellen, és kettő három ellen. Szembekerül apa a fiával és fiú az apjával, anya a lányával és lány az anyjával, anyós a menyével és meny az anyósával.”

osszekulcsolt kezek biblia nyitott konyv