Békémnek záloga

/
/
/
Békémnek záloga
Aki az Eucharisztiában Krisztussal táplálkozik, annak nem kell a túlvilágra vágyakoznia, hogy örök élete lehessen: már itt a Földön örök élete van, már birtokolja a zsengéjét annak az eljövendő teljességnek, ami az emberre vár.
Őáltala
Őáltala
Békémnek záloga
/
Őáltala
Őáltala
Békémnek záloga
/

Békémnek záloga

Elhelyezkedem, észlelem a helyzetemet itt és most.

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

„Aki az Eucharisztiában Krisztussal táplálkozik, annak nem kell a túlvilágra vágyakoznia, hogy örök élete lehessen: már itt a Földön örök élete van, már birtokolja a zsengéjét annak az eljövendő teljességnek, ami az emberre vár. Az Eucharisztiában ugyanis megkapjuk a test világvégi feltámadásának a zálogát is: Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, annak örök élete van és én feltámasztom őt az utolsó napon (Jn 6,54). Az eljövendő feltámadásnak e biztosítéka onnan ered, hogy az Emberfiának eledelül adott teste a feltámadott test  a megdicsőült állapotban. Elmondható, hogy az Eucharisztiával magunkévá tesszük a feltámadás „titkát”. Ezért jogosan mondta Antiochiai Szent Ignác az eucharisztikus kenyérről, hogy „a halhatatlanság orvossága, gyógyszer a halál ellen” (II János Pál, Ecclesia de Eucharistia 18.)

 

„Jézus jelenléte az Oltáriszentségben várakozást szül a szívben és vágyat valami más iránt. Elleplezett jelenlét ez, vagyis úgymond jelenlét-hiány. Isten amint a megtestesülésben, úgy az Eucharisztiában is elleplezve mutatkozik meg, nem is tehetné másképpen anélkül, hogy teremtménye meg ne semmisülne fenségének ragyogásától. De épp létének elleplezett volta hozza létre a feltárulkozás, a színről színre látás utáni vágyat. Aki szeret, az érti ezt meg.” (Cantalamessa 116.)

 

Uram, imádlak az Eucharisztiában, és várom, hogy eljöjj dicsőségedben. Ébreszd fel szívemben minden nap a vágyat, hogy végre láthassalak úgy, ahogy vagy!

 

Üdvözlégy Mária

 

Meghívás, életre váltás

Megpróbálok a napomra és eseményeire úgy tekinteni, hogy ezek relatívak, egy nagyobb jó részei, az eljövendő Isten országának összetevői.

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

 

Kulcsszavak

látni, jelenlét, vágy

Hozzászólások

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

A sorozat tovább részei

Podcast
A sorozat 31. része
Hogyan tudom folytatni ezt az utat, megőrizni hitem kincsét és megfelelően ápolni, hogy egyre több gyümölcsöt hozzon?…
Tovább olvasom »
Podcast
A sorozat 29. része
Krisztus szeretete sürget minket, hogy mi is szeressünk, nem saját erőnkből, hanem az Ő szeretetéből, ami bennünk van.…
Tovább olvasom »
Podcast
A sorozat 28. része
El kell menni és hirdetni kell, megosztani az örömhírt.
Tovább olvasom »