6. nap
Őáltala

Az Ige testté lett

Figyelek Isten szavára, mely személyesen nekem szól?
tőrt ostya
Őáltala
Őáltala
Az Ige testté lett
/
Őáltala
Őáltala
Az Ige testté lett
/

Az Ige testté lett

Elcsendesedem, figyelmemet a lélegzésemre irányítom. Észlelem; ahogyan a levegő jön és megy anélkül, hogy befolyásolnám. Befogadom az élet ajándékát.

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

„Gábriel angyal belépett Máriához, és megszólította: Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Veled van az Úr!” (Lk 1,28)

 

Csak egy szó, és az Ige testté lett; csak egy szó, és a szolga meggyógyult (vö. Mt 8,13); csak egy szó, és a kenyérből Krisztus teste lesz. Jézus ma nekem is mond egy szót, mely bennem testté lesz. Mert szeret, gyógyít, táplál önmagával. Ez a szó feltámadás és élet. Személyesen nekem szól. Itt vagyok, a jelenlétben, csend van bennem, így mutathatja meg nekem, ki ő, és ki vagyok én őérte. Az ő igéje élet, mert feltárja bennem valódi életem, valódi azonosságom, mely saját magam előtt is sokszor rejtve van. Nem is tudom magamból felépíteni, csak elfogadni teremtőmtől.

 

Istenem, hadd legyen bennem élénk figyelem a te szavadra, és türelem, hogy engedjelek munkálkodni magamban, s így lépésről lépésre növekedjen bennem valódi identitásom.

 

Üdvözlégy Mária

 

Meghívás, életre váltás

 

Választok egy rövid szentírási részt, egy sort vagy egy szót, amely most megszólít, és engedem, hogy ma bennem éljen és munkálkodjon (lassan ismételhetem a szívemben, vissza-visszatérhetek rá a nap folyamán, este reflektálhatok rá, mielőtt lefekszem).

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

 

Kulcsszavak

 

Isten szava, identitás, élet

 

2022. január 19. – Szerda

Napi Evangélium

Lk 10,25-37

Kafarnaumban így tanította Jézus a sokaságot: „Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön, nem éhezik többé; és aki bennem hisz, nem szomjazik soha. Megmondtam nektek: Bár láttok engem, mégsem hisztek. Minden, amit az Atya nekem ad, hozzám jön. Aki tehát hozzám jön, nem utasítom el. Nem azért jöttem le a mennyből, hogy a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, aki küldött engem. Aki pedig küldött, annak az az akarata, hogy semmit el ne veszítsek abból, amit nekem adott, hanem feltámasszam az utolsó napon. Atyám akarata az, hogy mindaz, aki látja a Fiút és hisz benne, örökké éljen, és én feltámasztom az utolsó napon.”

osszekulcsolt kezek biblia nyitott konyv