7. nap
Őáltala

Az Ige kenyérré lett

Van-e olyan aktuális élethelyzet, ahol elvárom Isten beavatkozását?
Ostya és emberek
Őáltala
Őáltala
Az Ige kenyérré lett
/
Őáltala
Őáltala
Az Ige kenyérré lett
/

Az Ige kenyérré lett

Elhelyezkedem, behunyom a szemem, és a lélegzésemre irányítom a figyelmemet. Követem a ritmusát. A lélegzésem annak a jele, hogy élek. Amikor majd leáll, életem megszűnik ezen a földön.

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

„Aztán Mózesen elkezdve az összes prófétánál meg- magyarázta nekik, amit az Írásokban róla írtak.” (Lk 24,27)

 

Jézus hozzám szól. Tanít engem az Igén keresztül, az Egyház tanításán keresztül, az embereken és az eseményeken keresztül. A szívemhez szól. Megmagyarázza nekem azt, ami őróla szól. És én csak nehezen értem meg. Ő tényleg egészen más. Ő Isten, aki emberré lett, meghalt megvetetten, feltámad és felment a mennybe. Még feltámadása után sem mutatta meg mindenkinek dicsőségét. Köztünk maradt az egyszerű kenyér és bor színe alatt. Mindenben ott van, az útitársam ő, de csak a hitben tudom őt felismerni. Bolondság az értelmemnek, a hatalmas és dicsőséges Isten iránti vágyamnak pedig botrány. És mégis: Isten az, aki velem van, a megfeszített Krisztus, az Ige, aki kenyérré lett.

 

Uram, jöjj, árassz el Szentlelkeddel, hogy érteni és követni tudjalak téged, aki kicsivé lettél! Add, hogy ki tudjak üresedni: túl tudjak lépni önmagamon, hiúságomon és bölcsességemen, hogy felismerjelek a gyermek szemével.

 

Üdvözlégy Mária

 

Meghívás, életre váltás

Van-e olyan aktuális élethelyzet, ahol elvárom Isten beavatkozását? Van-e valamilyen problémám, amire már kisé türelmetlenül kérem Istentől a megoldást? Ma szeretném ezekben felfedezni Isten jelenlétét, az ő társaságát az utamon. Milyen ez nekem, ha nem oldja meg az életemet, de felkínálja közelségét, és így nem vagyok már egyedül?

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

 

Kulcsszavak

tanítás, kiüresedés, útitárs

 

2021. október 21. – Csütörtök

Napi Evangélium

Lk 10,25-37

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon! Keresztséggel kell megkereszteltetnem. Mennyire várom, hogy ez beteljesedjék! Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? Mondom nektek, nem azt, hanem szakadást. Ezentúl, ha öten lesznek egy házban, megoszlanak egymás között: három kettő ellen, és kettő három ellen. Szembekerül apa a fiával és fiú az apjával, anya a lányával és lány az anyjával, anyós a menyével és meny az anyósával.”

osszekulcsolt kezek biblia nyitott konyv