Az átlényegülés titka

/
/
/
Az átlényegülés titka
Jézus szavainak megismétlésére a kenyér és a bor átváltozik testévé és vérévé. Az ember és a teremtett világ is meghívást kap, hogy bekapcsolódjék ebbe a titokzatos átlényegülésbe.
Őáltala, Ővele, Őbenne élünk
Őáltala
Az átlényegülés titka
Loading
/
Őáltala, Ővele, Őbenne élünk
Őáltala
Az átlényegülés titka
Loading
/

Az átlényegülés titka

Elhelyezkedem, becsukom a szememet. Észlelem a testem súlyát, ahogy ránehezedik a székre, amely megtart.

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

„Ez az én testem, mely értetek adatik. Ez az én vérem kelyhe, az új és örök szövetségé. Ez a vér értetek és sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára.” (Eucharisztikus ima)

 

Jézus szavainak megismétlésére a kenyér és a bor átváltozik. Már nem kenyér többé, hanem Krisztus teste, nem bor, hanem az ő vére. Az ember és a teremtett világ is meghívást kap, hogy bekapcsolódjék ebbe a titokzatos átlényegülésbe. Már nem elkerülhetetlen az erőszak, hanem lehetőség nyílik a megbocsátásra és kiengesztelődésre. Már nem vagyunk ellenségeskedésre ítélve, hanem felszabadulunk a felebaráti szeretetre. Krisztus vére „értünk ontatik ki”, s az ő vérének kelyhe „az új szövetség kelyhe”. A benne való részesedés ad új életet nekünk, teszi lehetővé életünk átváltozását. S amint szememmel továbbra is kenyeret és bort látok csupán, s hiszem átlényegülésüket, úgy látom az esendő embert, s hiszem és remélem belső átalakulását. Hinni azt jelenti, hogy elfogadom ezt az igazságot; reményemmel  pedig várom, hogy ez az átalakulás lépésről lépésre történjen a szívem mélyén.

 

Istenem, új életet adsz, és új szövetséget kötsz velem is. Tisztító és tápláló forrásom vagy, és ha engedem, átjárod valóságom minden  területét. Jöjj a létem mély csendjébe, és alakíts engem!

 

Üdvözlégy Mária

 

Meghívás, életre váltás

Megnevezek az életemben egy „darab kenyeret”, valami konkrét dolgot, ami átformálódásra szorul. Ez lesz a mai napom ajándéka Istennek.

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

 

Kulcsszavak

hit, remény, átlényegülés

Hozzászólások

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

A sorozat tovább részei

Podcast
A sorozat 28. része
Amikor a feltámadás mindent megváltoztat a mi életünkben is
Tovább olvasom »
Podcast
A sorozat 21. része
Van olyan része életemnek, ahol hiányzik belőlem a remény?
Tovább olvasom »
Podcast
A sorozat 24. része
Nemcsak mi vesszük magunkhoz Krisztust, hanem Krisztus is magához vesz valamennyiünket. Barátságot köt velünk.…
Tovább olvasom »