12. nap
Őáltala

Ajándékozás

Tudok az egyszerű, szegény, hétköznapi énemmel Isten elé állni?
tőrt ostya
Őáltala
Őáltala
Ajándékozás
/
Őáltala
Őáltala
Ajándékozás
/

Ajándékozás

Elhelyezkedem, és igyekszem csendet teremteni magamban. Nyitott tenyeremet kis paténává formálom (kerek, középen bemélyedő kis tányér, amelyen az ostya a szentmise alatt pihen), és figyelem, mit érzek ott.

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

„Alázatos lélekkel és töredelmes szívvel kérünk, Urunk, Istenünk, fogadj el minket, és legyen kedves színed előtt áldozatunk.” (A pap imája a felajánlás után)

 

Alázatos lélekkel és töredelmes szívvel szeretnék Isten elé állni. Nem azzal, amiről úgy gondolom, hogy méltó őhozzá: elég tiszta, elég nagy, elég jó vagy akár elég szenvedéssel teli. Sokkal inkább az egyszerű, szegény, hétköznapi énemmel, ezzel a nagyon egyszerű, banális, sok kicsi semmiségből álló életemmel állok előtte. Ebben benne vannak az örömeim, sikereim, szeretetem, életem szép pillanatai, de a fájdalmaim  és kudarcaim is. Semmi ne maradjon elrejtve Isten  elől, vagy félretéve, lenézve. Úgy hozom önmagamat, ahogy vagyok.

 

Istenem, add nekem a kegyelmet, hogy áttetsző lehessek előtted, hogy odaajándékozhassam neked az egész létemet! Fogadd el szeretettel, ehhez kérem a Szűzanya közbenjárását.

 

Üdvözlégy Mária

 

Meghívás, életre váltás

Van-e bennem valami, amit nem szívesen mutatok meg Istennek? Ha ma még nem vagyok készen arra, hogy odaadjam neki, tőle kérek bátorságot, hogy lassacskán meg tudjam nyitni a szívemet.

 

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

 

Kulcsszavak

egyszerűség, valóság, felajánlás, nyitottság

 

2021. október 21. – Csütörtök

Napi Evangélium

Lk 10,25-37

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon! Keresztséggel kell megkereszteltetnem. Mennyire várom, hogy ez beteljesedjék! Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? Mondom nektek, nem azt, hanem szakadást. Ezentúl, ha öten lesznek egy házban, megoszlanak egymás között: három kettő ellen, és kettő három ellen. Szembekerül apa a fiával és fiú az apjával, anya a lányával és lány az anyjával, anyós a menyével és meny az anyósával.”

osszekulcsolt kezek biblia nyitott konyv