nővérek kutjával

„Nyolcbés” kapu a boldogsághoz – beszélgetés Versegi Beáta nővérrel a Képmás Magazinban

Szám Kati beszélgetett Beáta nővérünkkel:

 

A hatvanas évek a társadalomban és az egyházban is nagy változásokat hoztak. Akkor zajlott a II. Vatikáni Zsinat, a hippimozgalmak, a párizsi diáklázadások. A Katolikus Egyház és a korszak fiataljai is új utakat keresve próbálták megfogalmazni identitásukat. Nem véletlen, hogy a szentlelkes keresztény mozgalmak ebben az időszakban kezdtek teret nyerni, és ekkor indult útjára a katolikus Nyolc Boldogság Közösség is, amelynek neve a hegyi beszéd nyolc mondatára utal. 2020. december 8. óta a közösség – amelyben együtt élnek és dolgoznak szerzetes és világi férfiak és nők, családok – „a megszentelt élet egyházi családja”. Versegi Beáta szerzetesnővérrel beszélgettünk a kalandos kezdetekről és arról, miért különleges ez a közösség. (…)

A teljes cikk itt olvasható

 

Related Articles

Lisieux-i Szent Teréz titka

Lisieux-i Szent Teréz bátorít minket, és azt üzeni: „tárd fel minden szegénységedet, minden elégedetlenségedet, minden szenvedésedet, minden fájdalmadat, ne rejts el semmit! Írj egy őszinte, személyes levelet, és amikor beteszed majd a kosárba, add oda egészen magadat és engedd meg, hogy az Úr Jézus beszálljon a bárkádba és ő kormányozza azt. És én megígérem neked, hogy rózsaesőt hullatok rád. Azaz a remény és a bizalom kegyelmét. Bátran menj tovább ÜRES KÉZZEL, az Atya mindenben gondoskodik rólad, hiszen az Ő szeretett gyermeke vagy!

Vajon mitől lesz értékes az életem?

Élni másokért, életet adni, éltetni másokat, életre hívni dolgokat – mi lenne, ha inkább ebben gondolkodnánk? De hogy ezt tegyük, nekünk magunknak kell élettel telinek lenni, ápolni az életet magunkban és a környezetünkben. Megéri az életre voksolni és még a halálban is az életre nyitni.

A szív húrjai

Nézzük meg közelebbről, hogy milyen szeretetképességek, szeretetkészségek voltak Lisieux-i Szent Teréz szívében, amelyeket jól tudott működtetni, és ránk hagyta biztos útnak.
Bónusz: a 2020-as Rózsaeső imaest felvétele, ahol Beáta Mária nővér tanítása elhangzott.

Örömút állomásai

“Elmélkedéseink során már a közösségi élet első pillantaitól kezdve megragadott bennünket Jézus két arca: Oroszlán és Bárány, erő és gyengeség, Mindenható Isten és kisgyermek, túláradó…