Keresd A Beket Jacques Philippe

Jacques Philippe – Keresd a békét

Jacques Philippe - Keresd a békét
  • Verzió
  • Letöltés 8
  • Fájlméret 44 MB
  • Dátumkészítés 2021.03.20.
"A tapasztalat meg fogja mutatni, hogy a békesség, amely lelketeket Isten és a felebarát iránti szeretettel tölti el, egyenes út az örök élet felé"
Juan de Bonilla, XVI. sz.
Korunk az idegesség és a szorongás kora. Mindennapi életünknek ez a nyilvánvaló jellemzője nagyon gyakran a kereszténységünkbe, a lelki életünkben is megjelenik: az istenkeresésünkben, a szentségre, a felebarát szolgálatára való törekvésünkben is sokszor idegesek, nyugtalanok vagyunk, nincs meg bennünk a gyermeki hozzáállásra jellemző bizalom és békesség, amit az Evangélium kér tőlünk.
Pedig fontos, hogy egy nap megértsük: sokkal hatékonyabban juthatunk előre, sokkal rövidebb és könnyebb lesz az Isten és a tökéletesség felé vezető utunk, ha az ember lassan-lassan meg tudja tanulni, hogy minden körülmények között megőrizza szíve mélyének békéjét. Ilyenkor ugyanis megnyílik a Szentléleknek és az Úr sokkal többet tesz benne kegyelmével, mint amire saját ereéből képes lenne.
Ennek megértését célozza könyvünk első része. Ezután több olyan helyzetet megvizsgálunk, amelyekkel gyakran találkozunk és megpróbáljuk elmagyarázni, hogyan élhetjük át ezeket az Evangélium fényében, úgy, hogy közben megőrizzük békénket.